Buitenschoolse opvang, kan ik dat betalen?

14/01/2016

worried-30148_640-217x300Als werkende moeders denken dat kinderopvang maar voor een paar jaar is, komen ze vaak bedrogen uit. Een werkdag is vaak aanzienlijk langer dan een schooldag en ook voor wat oudere kinderen geldt: hoe leuker zij het hebben, hoe leuker jij het hebt.

De verschillende pakketten

Kinderopvang is er voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Voor de oudsten is er opvangmogelijkheid voor- en na schooltijd. Bij het opvangcentrum zijn diverse pakketten af te sluiten. Het combi pakket bestaat uit naschoolse opvang en vakantieopvang (minimaal vier weken). Dit pakket is uit te breiden met voorschoolse opvang en opvang op Adv-dagen (studiedagen). De losse opvangmogelijkheden zijn voor- en naschools, adv- en vakantieopvang. Je betaalt voor deze oplossing iets meer, maar hebt ook minder verplichtingen.

Het derde pakket het Flexibel. Met deze vorm koop je een aantal dagen per maand in, waarbij je van te voren aangeeft welke dagen of delen van dagen je kind komt. Naast de pakketten zijn er ook strippenkaarten te koop. Deze vorm van opvang geeft geen verplichtingen en je kunt incidenteel gebruikmaken van de kinderopvang. De prijs van deze laatste twee varianten zijn identiek, en eigenlijk ook even flexibel te noemen.

Flinke werkdagen maken en toch goede opvang hebben

Een strippenkaart is handig voor onvoorziene omstandigheden. Bijvoorbeeld als je ineens moet werken. Zelfs vriendjes en vriendinnetjes zijn op jouw strippenkaart welkom bij de opvang, waardoor het wel heel gezellig wordt. Buitenschoolse opvang is beschikbaar van 7 uur ’s morgens tot half 7 ’s avonds. Je kunt dus met deze opvang flinke werkdagen maken en er van verzekerd zijn dat je kind het bij de opvang naar zijn zin heeft.

Tussendoor gaat hij op de gewone tijden naar school. Bij de naschoolse opvang wordt namelijk vooral aandacht besteed aan leuke dingen, niet enkel pedagogisch verantwoorde momenten. Er zijn altijd leuke activiteiten bij de buitenschoolse opvang.

Wat het kost, ligt aan diverse factoren

Bekijk altijd of er een toeslag van de belastingdienst in je bereik ligt. Met een speciale rekenmodule is eenvoudig uit te rekenen hoeveel je ongeveer kwijt bent aan de kinderopvang, na aftrek van de toeslag van de belastingdienst. Dit kan best meevallen, waardoor de kinderopvang goed in het bereik komt. Wat je uiteindelijk betaalt, is afhankelijk van verschillende factoren: welk pakket je afneemt bij de kinderopvang, hoeveel uur je uiteindelijk inkoopt en wat de toeslag is van de belastingdienst. Als je betwijfelt of het te betalen is, kun je een prijsopgave laten doen of contact opnemen met een van de medewerkers van de kinderopvang.

Deel mee!Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

No Comments

Comments are closed.