Houten speelhuisjes maken

05/03/2013

zelfgemaakt speelhuisjeBen je een beetje handig? Dan is er geen reden meer om honderden of misschien zelfs duizenden euro’s uit te geven aan kant-en-klare speelhuisjes. Behalve goedkoper is een zelf gemaakt speelhuisje veel origineler en kun je het zo maken als je zelf wilt. Aan de slag!

Voorbereiding

Het is belangrijk dat je een idee hebt hoe je wilt dat je huisje eruit komt te zien en hoe je hem voor elkaar krijgt. Dit inzicht krijg je door online te zoeken naar voorbeelden en ontwerpen van tuinhuisjes. Online vind je ook genoeg informatie over hoe een speelhuisje te bouwen. Kijk bijvoorbeeld eens op speelhuisjes.info.

De volgende stap is het kopen van kwalitatief tuinhout en eventueel geschikte verf, schroeven, bouten, moeren en ander gereedschap wat je nodig zult hebben.

Tips bij het maken van een speelhuisje

Hoe begin je? Dit is afhankelijk van het ontwerp van je speelhuisje. Sowieso zul je eerst alles op maat moeten zagen. Zaag alles niet te precies af, want de kans bestaat dat je dan de onderdelen te kleinafzaagt. Beter kun je de planken iets te ruim afzagen, dat kun je dan later altijd nog wat bij zagen, of schuren.

Wil je het speelhuisje verven, dan kun je de planken het beste verven en drogen vóórdat je ze in elkaar zet. Je hebt dan niet het probleem van verven in lastige hoekjes en zal een mooier resultaat opleveren. Denk ook aan een eventuele vernis- of laklaag!

Ben je met het verven klaar en is alles goed gedroogd, dan kun je beginnen met het bouwen. Het kan handig zijn om de hulp in te schakelen van iemand om alles goed vast te houden.

Tip: Kijk eens op youtube voor doe-het-zelf filmpjes m.b.t. speelhuisjes!

Deel mee!Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

No Comments

Comments are closed.