Kinderopvang voor het actieve kinderleven

14/01/2016

Dat kinderopvang meer is dan op kinderen letten, dat weten we allemaal wel. Een van de belangrijkste voorwaarden voor een kinderdagverblijf is dat een kind het naar zijn zin heeft. Speciale activiteiten willen daarbij wel eens helpen.

Leuke dingen doen binnen

Vooral bij de buitenschoolse opvang worden voor de basisschoolkinderen erg leuke dingen georganiseerd. Er zijn locaties waar een keuken aanwezig is, zodat kinderen allerlei recepten uit kunnen proberen. Andere kinderen zijn gek op het theater en kiezen een opvang waar talentenshows of andere theateractiviteiten georganiseerd worden. Wat dacht je van een circus-les, waarbij allerlei variaties uit het circusleven aan bod komen? Een televisie of computer is vaak uit den boze, maar plezier maken staat aan top. Alle activiteiten zijn naast leuk ook nog eens leerzaam, en dat vinden ouders nou weer belangrijk. Er wordt namelijk nagedacht over de ontwikkeling van lijf, hersenen en omgang.

balEn nog leukere dingen doen buiten

Voor kinderen die graag buitenspelen is er ook volop variatie in de dagbestedingen. Een buitenschoolse opvang aan de rand van een bos kan voorzien in veel natuurprojecten. Voor veel kinderen blijft boomklimmen een favoriete bezigheid. Ook een speciale moestuin of creatieve projecten met natuurlijke producten laten kinderen kennismaken met het echte buitenleven. Wist je dat er in de natuur prachtige objecten te vinden zijn, die te vervormen zijn tot ware kunstwerken?

Sportief bezig zijn

Sporten maakt dat je meer beweegt en dit heeft weer als positief gevolg dat het zelfvertrouwen van kinderen groter wordt. Daarnaast is bewegen vooral gezond en hebben de meeste kinderen veel plezier en ondervinden ze ontspanning van bewegen. Een kinderopvang naast een voetbalveld kan natuurlijk in de sportieve inspanningen voorzien, maar ook speciaal georganiseerde sportdagen. Bij sommige kinderopvanginstanties is het zelfs mogelijk je kind lessen in boksen te laten volgen of te laten surfen. Een survival is vooral geschikt voor avontuurlijke kinderen, maar gewoon buiten spelen met of zonder bal is natuurlijk ook mogelijk.

Speciale uitjes bewaren we tot de schoolvakantie

In de schoolvakanties worden vaak bijzondere activiteiten op touw gezet. Eigenlijk doen kinderen dan nog leukere dingen als normaal. Soms wordt een bezoek gepland aan een natuurpark of zelfs een pretpark en soms wordt een speciale dag georganiseerd. Een activiteitenteam bedenkt elke keer weer wat nieuws. Het grootste voordeel van een actieve kinderopvang is dat kinderen het leuk hebben, en dat is voor veel werkende ouders een zeer geruststellende gedachte. Natuurlijk wil je dat je kind graag met je mee naar huis gaat als je het na een lange werkdag ’s avonds weer oppikt, maar wees eerlijk: het is toch heerlijk als een kind roept: ‘Hé, ben je daar nu al weer?’

Deel mee!Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

No Comments

Comments are closed.