5 tips om je kinderen te stimuleren om hun interesses te ontdekken
Leren , Spelen / 09/05/2017

Kinderen leren elke dag iets nieuws bij, zeker vanaf dat ze de basisschoolleeftijd hebben. Ze leren op school, maar ook van wat hen aangeboden wordt. Thuis, bij vriendjes en uiteraard van anderen. Het is een belangrijke periode in een mensenleven, waarin kinderen ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden. De vraag is alleen, staan kinderen open voor stimulatie? En hoe kun je ze stimuleren zich in bepaalde zaken te interesseren?

De kwaliteit van het basisonderwijs verbeteren? Zo is het mogelijk!
Leren / 20/03/2017

Elke leerkracht zal beamen: het is best druk, zo’n klas. Er moet heel veel en de werkdruk ligt hoog. Het is vaak aan de leerkracht zelf om daar iets aan te doen. De schoolleiding kan er meestal niet veel aan veranderen! Er zijn een aantal trucjes die het de leerkracht gemakkelijk maken. En zorgen dat je je werk als leuk blijft ervaren. Bovendien van het basisonderwijs gaat er met rasse schreden van omhoog en dat is toch iets wat we allemaal willen?

Vijf redenen voor huiswerkbegeleiding
Leren / 19/01/2016

Leerlingen zien zelf vaak het nut niet in van huiswerkbegeleiding. Waarom moeten ze per se op dat tijdstip huiswerk maken in plaats van met een bal het park in? Er zijn redenen genoeg te bedenken waarom huiswerkbegeleiding wel degelijk nuttig is, hierbij de vijf belangrijkste. 1. Achterstand en slechte cijfers Als een leerling slechte cijfers haalt, terwijl het zelf het gevoel heeft er alles aan gedaan te hebben, weet je dat een beetje begeleiding niet verkeerd zal zijn. Door tijdige signalering, hoeft het nog lang niet te laat te zijn en kunnen slechte cijfers met een beetje inspanning weer opgehaald worden. Hoe later gestart wordt met het inhalen van een achterstand, hoe kleiner de kans op succes is. Huiswerkbegeleiding kan helpen de achterstand terug te dringen en de cijfers verhogen. 2. Niet structureel huiswerk maken Structuur is onmisbaar voor leerlingen. Door bepaalde structuren in te brengen wordt huiswerk een gewoon onderdeel van de dag. Met huiswerkbegeleiding kan de structuur aangeleerd worden en wellicht gestimuleerd. Wie gestructureerd werkt, houdt ook genoeg tijd over voor leukere dingen.

Effectief huiswerk maken loont
Leren / 08/10/2013

Huiswerkbegeleiding kan een leerling helpen bij het effectief maken van huiswerk. Door structuur en planning wordt een leerling gestimuleerd beter zijn best te doen, wat vaak te meten is in resultaten. Met de huiswerkbegeleiding is het dus eenvoudiger op de juiste weg te raken.

Effectief huiswerk maken loont
Leren / 19/07/2013

Huiswerkbegeleiding kan een leerling helpen bij het effectief maken van huiswerk. Door structuur en planning wordt een leerling gestimuleerd beter zijn best te doen, wat vaak te meten is in resultaten. Met de huiswerkbegeleiding is het dus eenvoudiger op de juiste weg te raken. Bijles en huiswerkbegeleiding kan dus een erg slimme zet zijn als een leerling moeite heeft zelf zijn zaken op orde te krijgen.

Appeltje voor de dorst..
Leren / 31/08/2012

“Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven.” Dit is een Chinees spreekwoord dat je kunt zien in de context van de huidige ontwikkelingssamenwerking, dat nog al te vaak gericht is op noodhulp in plaats van structurele, meer opvoedende hulp. Maar je kunt het ook zien in de context van de opvoeding van je eigen kinderen.