Loomen: de nieuwe rage

10/09/2014

LoomenJe moet de afgelopen tijd onder een steen hebben geleefd om er niet van gehoord te hebben: loomen. Kinderen zijn verzot op deze nieuwe rage waarbij ze met elastiekjes de ene na de andere creatie maken. Grote kans dat jouw kinderen je zullen vragen: “Wil je een Fun Loom bestellen?”. Maar wat houdt dat loomen eigenlijk precies in? En is het een beetje verantwoord speelgoed?

Loomen is haken met elastiekjes

Fun loomen is een ongekende rage die uit Amerika is komen overwaaien. Loomen komt van het Engelse to loom, wat weven betekend. Met behulp van een speciaal plankje en een haakpennetje maken de kids siliconen elastiekjes aan elkaar vast. Op die manier kunnen ze diverse creaties maken. Vaak beginnen ze met armbandjes, maar ook allerlei diertjes of andere figuurtjes zijn mogelijk.

Is loomen verantwoord?

Je kan het slechter treffen met speelgoed. Loomen stimuleert de creativiteit en ook op de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie van je kinderen kan het een gunstige uitwerking hebben. Sommige mensen hebben wel bezwaar tegen het plastic dat gebruikt wordt bij het loomen. Zij zien al die elastiekjes als een onnodige milieubelasting.

Op zoek naar inspiratie om te loomen?

Op YouTube wemelt het van de instructievideo’s voor loomcreaties. De bekendste maker van deze video’s in Nederland is ene Eveline Maureen. Op haar YouTube-kanaal zijn inmiddels ruim 100 instructiefilmpjes verschenen. Velen van deze video’s zijn al meer dan 100.000 keer bekeken, wat maar weer aangeeft hoe ongekend populair loomen in ons land is.

Deel mee!Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

No Comments

Comments are closed.