Wat is nou eigenlijk sushi?
Overig / 30/08/2016

Laatst wilden we sushi in Den Bosch eten. Na even googelen hadden we een menukaart gevonden van een goed sushirestaurant. Deze menukaart laat een kleurrijk geheel zien. Sushi is een gerecht dat zich leent voor versiering. Reepjes zeewier, kleurrijke groenten en vis en sausjes in decoratieve streepjes. De kaart gaf inspiratie en maakte nieuwsgierig; wat is nu eigenlijk de oorsprong van sushi?

Kinderopvang voor het actieve kinderleven
Overig / 14/01/2016

Dat kinderopvang meer is dan op kinderen letten, dat weten we allemaal wel. Een van de belangrijkste voorwaarden voor een kinderdagverblijf is dat een kind het naar zijn zin heeft. Speciale activiteiten willen daarbij wel eens helpen. Leuke dingen doen binnen Vooral bij de buitenschoolse opvang worden voor de basisschoolkinderen erg leuke dingen georganiseerd. Er zijn locaties waar een keuken aanwezig is, zodat kinderen allerlei recepten uit kunnen proberen. Andere kinderen zijn gek op het theater en kiezen een opvang waar talentenshows of andere theateractiviteiten georganiseerd worden. Wat dacht je van een circus-les, waarbij allerlei variaties uit het circusleven aan bod komen? Een televisie of computer is vaak uit den boze, maar plezier maken staat aan top. Alle activiteiten zijn naast leuk ook nog eens leerzaam, en dat vinden ouders nou weer belangrijk. Er wordt namelijk nagedacht over de ontwikkeling van lijf, hersenen en omgang.

Buitenschoolse opvang, kan ik dat betalen?
Overig / 14/01/2016

Als werkende moeders denken dat kinderopvang maar voor een paar jaar is, komen ze vaak bedrogen uit. Een werkdag is vaak aanzienlijk langer dan een schooldag en ook voor wat oudere kinderen geldt: hoe leuker zij het hebben, hoe leuker jij het hebt. De verschillende pakketten Kinderopvang is er voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Voor de oudsten is er opvangmogelijkheid voor- en na schooltijd. Bij het opvangcentrum zijn diverse pakketten af te sluiten. Het combi pakket bestaat uit naschoolse opvang en vakantieopvang (minimaal vier weken). Dit pakket is uit te breiden met voorschoolse opvang en opvang op Adv-dagen (studiedagen). De losse opvangmogelijkheden zijn voor- en naschools, adv- en vakantieopvang. Je betaalt voor deze oplossing iets meer, maar hebt ook minder verplichtingen. Het derde pakket het Flexibel. Met deze vorm koop je een aantal dagen per maand in, waarbij je van te voren aangeeft welke dagen of delen van dagen je kind komt. Naast de pakketten zijn er ook strippenkaarten te koop. Deze vorm van opvang geeft geen verplichtingen en je kunt incidenteel gebruikmaken van de kinderopvang. De prijs van deze laatste twee varianten zijn identiek, en eigenlijk ook even flexibel te noemen.

Kinderen veilig op de fiets
Overig / 29/12/2015

Alle kinderen leren op een bepaalde leeftijd fietsen. Maar leer ze ook direct hoe ze het best veilig kunnen fietsen, bereid ze goed voor op het verkeer. Hierbij enkele goede tips die u helpen uw kind veilig te leren fietsen.

Hoe Vind Je Een Geschikt Kinderdagverblijf?
Overig / 24/03/2015

De eerste keer op zoek naar een opvang voor je kindje? Spannend! Na een tijdje lekker samen thuis gaat je kind voor het eerst naar een andere omgeving, weg van jou. Je wil vanzelfsprekend het allerbeste en een gerust gevoel dat je kindje op de juiste plek zit, zal je werkdag veel aangenamer maken. Kinderopvang in Nederland heeft een behoorlijk kostenplaatje, je mag je verwachtingen op een goed niveau leggen. Hier een lijstje dat je kan gebruiken als je een kinderverblijf zoekt.