5 tips om je kinderen te stimuleren om hun interesses te ontdekken
Leren , Spelen / 09/05/2017

Kinderen leren elke dag iets nieuws bij, zeker vanaf dat ze de basisschoolleeftijd hebben. Ze leren op school, maar ook van wat hen aangeboden wordt. Thuis, bij vriendjes en uiteraard van anderen. Het is een belangrijke periode in een mensenleven, waarin kinderen ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden. De vraag is alleen, staan kinderen open voor stimulatie? En hoe kun je ze stimuleren zich in bepaalde zaken te interesseren?

Gezelligheid met bordspellen
Spelen / 09/12/2015

In deze tijd van elektronica worden de klassieke bordspellen wel eens vergeten. Echter, de bordspellen staan garant voor urenlang speelplezier en gezellig samenzijn. Over vier klassiekers, die het nog steeds goed doen in het hedendaagse gezin: Levensweg, Mens erger je niet!, Monopoly en Cluedo.

Elk kind zijn eigen speelobject in de tuin
Spelen / 01/08/2013

Wat is er leuker voor kinderen dan buitenspelen met een rollenspel? Houten speelhuisjes, zandbakken en ander houten tuinspeelobjecten lenen zich daar prima voor. Een zandbak is een bakkerij, én een dierentuin Wie denkt dat een zandbak alleen maar een houten bak met zand is, komt bedrogen uit. Een zandbak is een complete bakkerij, waar zandtaartjes gebakken worden, maar ook een dierentuin, kinderen fabriceren met vormpjes met gemak een beer of een eend in de bak. Eindeloos zand zeven en het zand met schepjes van de ene naar de andere hoek verplaatsen kan natuurlijk ook.

Houten speelhuisjes maken
Spelen / 05/03/2013

Ben je een beetje handig? Dan is er geen reden meer om honderden of misschien zelfs duizenden euro’s uit te geven aan kant-en-klare speelhuisjes. Behalve goedkoper is een zelf gemaakt speelhuisje veel origineler en kun je het zo maken als je zelf wilt. Aan de slag!

Je kind en zijn of haar speelgedrag
Spelen / 17/12/2012

Kinderen hebben vaak al vroeg een duidelijke voorkeur voor het type speelgoed waar ze graag mee spelen, of het soort spel dat ze het liefste doen. Zit je kind dagelijks te knutselen dan is de kans groot dat hij creativiteit, zich nuttig maken en dingen creëren ook in zijn volwassen leven belangrijk en interessant zal vinden. Weten waar je je kind het meest een plezier mee doet is niet alleen handig voor kerst, sinterklaas of verjaardagen, maar kan ook handig zijn bij het kiezen van een latere studie. Bestudeer en stimuleer het spelgedrag van je kind dan ook en schrijf af en toe op wat zijn voorkeuren zijn. Zowel je kind als jij doen er nu én later jullie voordeel mee!

Binnensporten voor kinderen
Spelen / 21/09/2012

Het is helaas niet mogelijk in Nederland om je kinderen altijd buiten te laten spelen. Toch heb je graag dat je kinderen dan niet de hele dag maar een beetje tv gaan kijken of achter de computer zitten. Hoe krijg je ze in beweging? Hier drie tips.