5 tips om je kinderen te stimuleren om hun interesses te ontdekken
Leren , Spelen / 09/05/2017

Kinderen leren elke dag iets nieuws bij, zeker vanaf dat ze de basisschoolleeftijd hebben. Ze leren op school, maar ook van wat hen aangeboden wordt. Thuis, bij vriendjes en uiteraard van anderen. Het is een belangrijke periode in een mensenleven, waarin kinderen ontdekken wie ze zijn en wat ze leuk vinden. De vraag is alleen, staan kinderen open voor stimulatie? En hoe kun je ze stimuleren zich in bepaalde zaken te interesseren?

Rubberen tegels: ideaal en veilig voor kinderen
Spelen / 17/03/2016

Rubberen tegels kennen we vooral uit de speeltuin, maar wist je dat je rubberen tegels ook gewoon als bestrating in de tuin neer kunt leggen? Vooral als je kleine kinderen hebt, is dat handig. Vallen op een rubberen tegel geeft net even iets meer mee in vergelijking tot echte bestrating en kinderen willen nog wel eens ergens over struikelen. Kinderen mogen weer vallen De tijd dat het leek of kinderen niet meer mochten vallen is voorbij. Het is bewezen dat vallen voor kinderen heel leerzaam is, het is letterlijk een feit dat ze met vallen en opstaan groot worden. Natuurlijk is het wel de taak van ouders om kinderen zo veel mogelijk bescherming te bieden, maar de speelobjecten verbieden gaat daarin veel te ver. Voor de ontwikkeling van kinderen is het nodig dat zij grenzen ontdekken en zelf uitvinden wanneer iets kan en wanneer het fout gaat. Zet dus gerust speeltoestellen in je tuin, maar om kinderen toch iets te beschermen, kun je het best onder de speeltoestellen rubberen tegels neerleggen. In speeltuinen is de betutteling misschien doorgeslagen, maar niet voor niets is valdemping verplicht. De rubberen tegels zijn dempend en werken daarom beschermend als kinderen vallen. Dus onder de schommel,…

Gezelligheid met bordspellen
Spelen / 09/12/2015

In deze tijd van elektronica worden de klassieke bordspellen wel eens vergeten. Echter, de bordspellen staan garant voor urenlang speelplezier en gezellig samenzijn. Over vier klassiekers, die het nog steeds goed doen in het hedendaagse gezin: Levensweg, Mens erger je niet!, Monopoly en Cluedo.

Elk kind zijn eigen speelobject in de tuin
Spelen / 01/08/2013

Wat is er leuker voor kinderen dan buitenspelen met een rollenspel? Houten speelhuisjes, zandbakken en ander houten tuinspeelobjecten lenen zich daar prima voor. Een zandbak is een bakkerij, én een dierentuin Wie denkt dat een zandbak alleen maar een houten bak met zand is, komt bedrogen uit. Een zandbak is een complete bakkerij, waar zandtaartjes gebakken worden, maar ook een dierentuin, kinderen fabriceren met vormpjes met gemak een beer of een eend in de bak. Eindeloos zand zeven en het zand met schepjes van de ene naar de andere hoek verplaatsen kan natuurlijk ook.

Houten speelhuisjes maken
Spelen / 05/03/2013

Ben je een beetje handig? Dan is er geen reden meer om honderden of misschien zelfs duizenden euro’s uit te geven aan kant-en-klare speelhuisjes. Behalve goedkoper is een zelf gemaakt speelhuisje veel origineler en kun je het zo maken als je zelf wilt. Aan de slag!

Je kind en zijn of haar speelgedrag
Spelen / 17/12/2012

Kinderen hebben vaak al vroeg een duidelijke voorkeur voor het type speelgoed waar ze graag mee spelen, of het soort spel dat ze het liefste doen. Zit je kind dagelijks te knutselen dan is de kans groot dat hij creativiteit, zich nuttig maken en dingen creëren ook in zijn volwassen leven belangrijk en interessant zal vinden. Weten waar je je kind het meest een plezier mee doet is niet alleen handig voor kerst, sinterklaas of verjaardagen, maar kan ook handig zijn bij het kiezen van een latere studie. Bestudeer en stimuleer het spelgedrag van je kind dan ook en schrijf af en toe op wat zijn voorkeuren zijn. Zowel je kind als jij doen er nu én later jullie voordeel mee!