Zomers vermaak voor kinderen

26/07/2012

Zomer met kinderenHeel schoolgaand Nederland heeft inmiddels vakantie. Heb je kinderen, dan is de kans groot dat je deze periode ook vakantie hebt. Misschien ga je op vakantie, maar misschien zit dat er dit jaar niet in en blijf je deze zomer in eigen land. Dan kun je vast wat tips gebruiken om de kinderen te vermaken en zelf ook nog een beetje van je vakantie te kunnen genieten.

Zwembad in de tuin

Intex familiebadMet dit weer zul je er zelf waarschijnlijk al wel aan gedacht hebben, want wat vind een kind nou leuker dan een middagje spartelen in het zwembad? Een opblaasbad hoeft helemaal niet duur te zijn en zeker kleine kinderen hebben niet veel ruimte nodig. Een badje waar ze net languit in kunnen liggen vinden de meeste kinderen al voldoende.
Hou er rekening mee dat kinderen vaak veel minder problemen hebben met wat minder mooi weer dan wij: zwemmen met buiten een wolkje en een graad of 18 vinden ze ook prima! En een regenbuitje erbij maakt het alleen maar extra spannend. Dus ook een tip voor wat minder zomers weer: zet een badje buiten en je kunt zelf lekker je boek lezen.

Weekendje weg

Utrechtse heuvelrugJe kunt er ook voor kiezen om een weekendje weg te gaan. Naar de Utrechtse Heuvelrug bijvoorbeeld, om maar een mooie natuurlijke omgeving te noemen. Er is daar genoeg te doen in de omgeving en uiteraard kun je je in de natuur ook vermaken. Kinderen vinden een beetje wandelen alleen niet altijd leuk genoeg, maar er worden speciale tochten met opdrachten en puzzels georganiseerd om het ook voor de kinderen leuk te maken. Op heuvelrug.nl kun je al heel wat dingen vinden die je in de omgeving kunt doen.

Je kunt ervoor kiezen om in een gewoon hotel te overnachten, maar dan ben je met je gezin al snel veel geld kwijt. Heb je er al eens aan gedacht om in het weekend bij een conferentiehotel te boeken? Veel conferentiecentra fungeren tevens als hotel en omdat ze in het weekend (en eigenlijk in heel de vakantieperiode) weinig zakelijke bezoekers kunnen trekken hebben ze vaak aantrekkelijke aanbiedingen. Je kunt er prima met je gezin genieten van een heerlijk weekendje weg en voor een stuk minder geld.

Deel mee!Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on FacebookShare on Google+Email this to someone

No Comments

Comments are closed.